MH-test


Igår var vi först på utställning i Högbo bruk där Xerox fick en 1:a i bedömning, men kom tvåa i klassen av tre hanar...xeroxs kritik:

Tall dog. head could be little bit more maskulin. Need to develop more spring of ribs. nice sized ears. well used dark eyes. firm neck. Nice topline and tailset. exellent bone. very clean dark tan. moves well.well presented. happy disposition.




Sen åkte vi till Borlänge för Mentaltestet..när vi var ute och rastade Xerox så kom det två lösa hundar mot honom och den ena försökte bita Xerox som stog så snällt stilla, men som tur var kom ägaren och fick tag i sin hund!
efter det var det dags för mentaltestet som han klarade med bravur!!!!
Han som bedömde Xerox var mycket imponerad och sa att han måste få gå i avel! Han sa även att Xeroxs agerande vid ett moment skulle ha varit med på en instuktionsvideo för hur en rottweiler ska agera vid det momentet som är väldigt hotfullt!

Nu är det bekräftat att han är en ärlig rottweiler med mycket humör i vissa samanhang, men som har sina underbara och mjuka sidor...precis som en rottweiler ska ha!!! Xerox är fruktansvärt hård mentalt så vi är glad att vi har gått den mjuka vägen med honom och litat på vår egen intution i uppfostran vad som känns rätt och fel. Vi har ju slitit vårat hår för den här hunden men vi har fått fruktansvärt mycket stöd och hjälp av hans uppfödare Inger. Vi har även fått mycket hjälp från Jörgen och Johanna som hade Xeroxs pappa. Vi skulle inte kunna vara gladare och mer stolt än vad vi är över den här mentalbeskrivningen som vi fick!!:) Och folk sa gång på gång vilken hund ni har och vilken pärla....
...och vi vet väl att vi har en liten diamant i koppel!:)





Tilläggas kan att hela den här kullen har fått jättebra mentalitet och är jättefina hundar!!!

/Angelica och helena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0