Ron Pope - The right way


Pretty new dress
I just can't take my hands off of you

You look so small wrapped up in my arms

I'm so in love with you

I'm yours if you're mine

Don't waste no more time

I want to live

I want to love you the right way
And I want to fall asleep and then wake up with you beside me
I won't spend the rest of my life running from everything that's right
I want to live

I ripped your dress in the frenzy to get close to your skin

Yes
I did

You tried not to laugh

You stood there in your slip
You said, "Come here to me"

I'm yours if you're mine

Don't waste no more time

'Cause I want to live

I want to love you the right way
And I want to fall asleep and then wake up with you beside me
I won't spend the rest of my life running from everything that's right
I want to live

I'm yours if you're mine

Don't waste no more time

'Cause I want to live

And I want to love you the right way
And I want to fall asleep and then wake up with you beside me
I won't spend the rest of my life running from everything that's right
I want to live

Oh

I want to live
And I want to love you the right way
And I want to fall asleep and then wake up with you beside me
I won't spend the rest of my life running from everything that's right
I want to live

Mmm

Mmm

Du är den vackraste mina ögon någonsin skådat...
Jag älskar dig,
Idag,
Imorgon,
föralltid!


/H

årets första bränna

hundarna har haft en vilodag idag, det behövde dom
med tanke på vad mycket motion dom fick igår.. Helena gick ju med Nova härifrån upp pöå frösön till hennes föräldrar också och det är ju en bra bit om man säger så!
Efter det så tog hon ut Xerox och tränade lydnad.
och när jag kom hem från jobbet så hade Helena lagat jättegod mat kycklingklubbor och ris + beasås och till efterrätt blev det frukt och glass kolasås! MUMS!
Var så gott så gott!! Älskar hennes mat!Efter det så tog jag inlines och Xerox och Helena tog cykeln och Nova.
Sen åkte vi en sväng. Det var kul :)
Till och med Nova speedade på ordentligt, det var som att dom triggade varandra. hihi :)

Nu sitter jag här i soffan, solbränd och fin ;)
Fick årets första REJÄLA bränna igår på jobbet.. Nu undrar ni väl vad jag jobbar med efter att
ni sett denna bild:


Jobbade lite mer på den idag på jobbet.. så nu har det röda lagt sig och brunfärgen tagit vid ;)

/angelica


Sol:)

Idag klev jag upp med gumman och tog ut hundarna och åt frukost innan hon skulle iväg och jobba...sedan städade jag och donade lite här hemma... sen gick jag ut i det strålande solskenet och tog en lång promenad med Nova hem till mina föräldrar och drack kaffe med pappa.... sedan tog jag ut lillprinsen och tränade lydnad och att springa med honom. Har varit en supermysig dag med hundarna! I love it!

Gumman slutar 5 så ska se till att laga någon god middag tills dess, och sen ska vi ta fram våra inlines och testa åka lite med hundarna(dvs om jag kommer att kunna klara av att åka något bra, annars får jag ta cykeln;)Hoppas att alla har en toppenhelg med finväder!:)

/Helena

HJÄLP OSS HJÄLPA MAYA!

Snälla, läs detta och ta er tid och skriva på namninsamlingen!
Länk till namnunderskriften finns i slutet av texten!!
Hjälp oss att hjälpa Maya!
Allt detta lidande för Maya pga en svensk jävla IDIOT JÄVEL!!!!!!
Maya´s historia...

"Maya är en 5-årig hundflicka som är en riktig knähund. Hon sover aldrig på golvet utan bara i sängen eller soffan. Fram tills den 6 april i år hade Maya aldrig varit utan sin älskade matte en enda dag. Matte är Mayas allt som hon följer överallt. Främmande människor är Maya lite blyg för, men efter att ha träffat dem ett par gånger vill hon sitta i knät och pussas.

I slutet av mars (26/3) fick Maya valpar för första gången i sitt liv. Förlossningen är svår och lång. En av valparna är död och har en sprucken skalle som något sticker ut ifrån. Matte ringer djursjukhuset som säger att sånt händer. Efter förlossningen är Maya en jättebra mamma som är mycket rädd om sina små ungar. Men hon beter sig inte som hon brukar. Hon är väldigt trött och dricker massor. Hennes ögon är röda. Om och om igen försöker hon gå in i garderoben där hon gräver och gräver. Hon har en grönsvart stinkande flytning som inte försvinner. Matte ringer djursjukhuset som säger att det inte är någon fara, att det kommer mycket efterbörd ett tag efter förlossningen.

När valparna är vecka, den 3 april, gamla kommer en bekant till mattes pojkvän till lägenheten. Mayas matte säger i telefon till honom att hon inte ville att han ska komma eftersom Maya är så rädd om sina ungar. Han bryr sig inte om vad hon säger utan kommer til hennes lägenhet i alla fall. I handen har han en påse med en plastflaska med hemblandad sprit i. Påsen luktar starkt av alkohol. Han kommer in i den mörka hallen, har ytterkläder och mössa på sig. Utan att hälsa på Maya står han i hallen en liten bit från dörröppningen till rummet där hennes valpar är (de ligger en halv meter innanför dörren). Maya som varken har koppel eller halsband på sig ställer sig mellan den okände mannen och valparna. Hon varnar gång på gång mot inkräktaren. Hon skäller på honom i flera minuter. Då böjer han sig fram mot henne och hon springer den korta sträckan fram till honom och biter honom i hakan. Det tar illa och såret behöver sys. Därefter springer hon bort till sin matte ett par meter därifrån och fortsätter skälla på den okända mannen. Matte går fram och tar in mannen på toaletten. De ringer efter ambulans. Efter sjukhusbesöket kommer mannen förbi lägenheten för att hämta plastflaskan med spriten i.

Efter några dagar anmäler den bitne händelsen till polismyndigheten i Malmö. Han säger sig ha blivit attackerad och berättar inte om sitt eget agerande eller om att han befann sig i närheten av valparna. Varken matte eller hennes pojkvän känner igen hans beskrivning av situationen. Polisen frågar dem inte om vad som hände. En polis på tillståndssektionen beslutar att Maya ska omhändertas. Detta trots att Maya har valpar, och utan någon utredning av ärendet. Den 6 april åker polisen och hämtar Maya. Ett stort antal poliser stormar in i hemmet och beslagtar Maya. Matte tar ut henne till polisbilen. Valparna har de inget beslut om att beslagta. Men de tar dem också och skriver ner det för hand på samma beslut (Förfarandet är fel eftersom beslutet avser omhändertagande enligt tillsysnlagen. Valparna som ingen påstår vara en fara eller olägenhet kan inte omhändertas enligt tillsynslagen. Omhändertagande enligt djurskyddslagen, för att valparna skulle få vara med sin mamma hade varit en möjlighet, men det beslutet fattas inte vilket gör att beslutet att omhänderta valparna är ogiltigt).

Maya som ryckts från sin hem och sin älskade matte av okända och bryska män, tillsammans med sina nästan nyfödda valpar, är panikslagen och rädd. Hon vill förtvivlat skydda sina valpar men är i ett hopplöst underläge och tvingas in i en bur där hon kedjas. Sedan får hon maktlöst se sina valpar hanteras av okända människor. Efter detta ska Mayas psykiska status och eventuella farlighet bedömas.

Mayas valpar
Mayas valpar

Maya, som aldrig visat en aggressiv tendens i sitt liv, befinner sig nu ett ett paniktillstånd. Det hon utsatts för hade drivit vilken nybliven mamma över förtvivlans brant, och det är precis vad som händer med Maya. Hon är utom sig och kämpar för sitt liv mot de som attackerat hennes valpar och henne. Tillbaka i sin bur fastkedjad vid väggen tvingas Maya för första gången i sitt liv sova på ett kallt golv. Hon är rädd, ensam och förtvivlad. Hennes valpar läggs in till henne och varje dag i fångenskapen försöker hon göra allt för att försvara dem i den fientliga miljön. Hennes beteende gör att hon bedöms som aggressiv och farlig. Polisen beslutar att Maya ska avlivas. I beslutet hänvisar polisen till att länsveterinären/länsstyrelsen sagt att ärendet är ett specialfall eftersom Maya är så agggressiv och att hon därför måste avlivas. Dessa uttalanden menar länsveterinären i senare samtal med mattes advokat, att han inte gjort.

Maya ska dö. Hennes matte ringer den person på polisens tillståndsenhet som är den som drivit ärendet och fattat besluten. Denna polis kränker matte grovt. Hon menar att amstaff-hundar är galna och att man inte ska ha dem. Hon säger att "vi kommer att avliva henne (Maya) direkt och det spelar ingen roll om du överklagar. Du har inte med saken att göra". Matte springer i pyjamas till polishuset och överklagar beslut samt yrkar på inhibition av avlivningen. Länsrätten beslutar att avlivningen får vänta men att Maya ska fortsätta vara omhändertagen. När matte ringer till polisens uppstallningsplats får hon höra att Maya är galen och att hon hålls kedjad och får göra sina behov i buren. När matte ifrågasätter att man inte använder munkorg om man nu är rädd för Maya, får hon kränkande anmärkningar om att hon inte ska lägga sig i och att personen (Håkan) minsann har 25 års erfarenhet av hundar. När han sagt detta slänger han på luren. En vana han sedan fortsätter med.

Matte kontaktar allt och alla för att hjälpa sin Maya. Hon når oss på Djurens Jurister. Min första tanke när jag får höra om ärendet är att detta är något som en hundpsykolog, och inte poliser eller veterinärer, bör bedöma. Jag lyckas komma i kontakt med världens första och främsta hundpsykolog, Anders Hallgren. Anders ger generöst av sin tid och sitt engagemang. Sextio mil från Maya och tio dagar efter händelsen lyckas han med det som varken polis eller länsveterinär klarat. Han gör en riktig bedömning av situationen och ber mig fråga Mayas matte om det fanns alkohol med i bilden och om Maya betett sig som vanligt efter förlossningen. Svaret på frågorna rätar ut flera frågetecken eftersom matte berättar att Maya inte alls varit sig själv, utan betett sig så konstigt att Djursjukhuset kontaktats ett par gånger under veckan som följde efter förlossningen.

Ander berättar att normala hundar med nyfödda valpar har en väldigt stark vaktinstinkt och att en hund som är sjuk får sänkt aggressionströskel och att bithämningen minskar. Vi är nu övertygade om att Maya är allvarligt sjuk och vi fruktar för hennes liv. Det är fredag och snart går det inte att fåt tag i myndigheterna. Erica från Djurens Jurister ringer gång till gång på polisens tillståndsenhet. Hon säger till dem att Maya utsätts både för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen och måste få vård akut. Polisen ställer sig oförstående och anser sig inte kunna göra något. Polisens inställning gör att Maya får vänta många timmar på hjälp. Fredag kväll beslutas att distriktsveterinären ska åka ut. Erica ringer distriktsveterinären och berättar om Mayas symptom. Han tar med sig ultraljudsutrustning och kan med den konstatera att Maya har livmodersinflammation. Fastkedjad och panikslagen, med sina små valpar, har hon varit utom sig av smärta i ett par veckor. Detta i myndighetens vård...

Sent på fredagkvällen opereras Maya på Malmö Djursjukhus. Hennes matte sitter och väntar hos polisen i 4 timmar för att få tillstånd att träffa Maya. Efter fyra timmar får hon beskedet att man inte hinner med henne så hon får gå hem. Nästa dag kontaktar hon polisen igen och får till slut besked att hon får komma till Djursjukhuset. Maya blir överlycklig men matte gråter. Den fina välmående och lugna hundflickan är rädd och orolig. Hon har på 10 dagar gått ner 7,5 kg och tappat päls i ansiktet. När matte ska gå gråter Maya förtvivlat och hon fortsätter gråta i fem timmar.

Vi jobbar för att få ut valparna från polisens uppstallningsplats. Valparna har beslagtagits på ett ogiltigt beslut och det finns i dag inga djurskyddsmässiga grunder till att hålla dem på uppstallningsplatsen eftersom mamman inte längre finns där. Inre befäl på polisstationen i Malmö får information om detta lördag kväll men agerar inte.

Sedan 3 dagar är Maya nu skild från sina 3 veckor gamla valpar. Hundägaren får ingen respons när man söker polisen för att få hämta sina valpar. De som är ansvariga för uppstallningsgården lägger på luren i örat på hundägaren. Detta finns inspelat.

Djursjukhusets personal berättar att Maya är väldigt rädd men också väldigt trevlig och rar. Hon har inte visat någon som helst aggressivitet. Maya som tidigare var glad, sprallig och stabil sitter nu med hukande huvud och svansen mellan benen. Djursjukhuset kan komma att lämna tillbaka Maya till stället där hon behandlades på ett sätt som skrämde vettet ur henne.

Kommentarer:

("Man" i avsnittet nedan avser polismyndigheten)
Av utredningen i ärendet framgår att polisen genomgående agerat felaktigt i hanteringen av Mayas ärende. Normalt sett hämtas inte en hund efter anmälan på det sätt som hänt Maya. Man har inte beaktat det olämpliga i att omhänderta en hund som enligt uppgift bitit en okänd man för hunden kan ha luktat sprit, i hundägarens bostad, inom en meters avstånd från hundens valpar.

Man hämtar dock Maya direkt efter anmälan utan att ge hundägaren tillfälle att berätta vad som hänt. Valparna har tagits utan att det funnits ett giltigt beslut för det och därmed har polisen gjort sig skyldig till egenmäktigt förfarande. Man har inte kontrollerat om Maya varit frisk vilket hon inte var. Detta har fått till följd att Maya stått fastkedjad i 12 dagar med livmodersinflammation, vilket orsakat henne ett stort lidande.

Hundpsykolog har inte konsulterats utan man gör från polisens sida bedömningen att hunden inte kan besiktigas och gör sedan ett tankehopp och säger att slutsatsen är att hunden är farlig och risken är stor för personskador. Denna bedömning görs utan besiktning och i en situation som innebär att hunden är panikslagen. I besluten hänvisas till att länsveterinären/länsstyrelsen sagt att det är ett specialfall och att avlivning är nödvändig. I samtal med mattes advokat förnekar dock länsveterinären att detta har sagts.

Maya har hållits kedjad i bur vilket strider mot djurskyddslagen. Då man sett hennes reaktion har det varit uppenbart att förfarandet orsakat henne lidande varför rekvisiten för brottet djurplågeri är uppfyllda. Att överhuvudtaget utsätta en tik med nyfödda valpar för den hantering som skett är ett brott mot bestämmelserna i djurskyddslagen. Man vägrar att lämna ut valparna trots att man uppmärksammats på att beslutet att omhänderta dem är ogiltigt och att ett kvarhållande därför innebär olovligt förfogande.

Vi på Djurens Jurister har gått igenom hanteringen av tillsynsärenden under ett par år. Vi kan konstatera att agerandet i Mayas fall inte stämmer med hur polisen brukar hantera den här typen av ärende (händelse i hemmet, hund som inte tidigare varit anmäld och där det finns valpar)."

 

Källa:  http://djurensjurister.se/maya.php

 

SKRIV PÅ!!!!: http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Maya


Ensamtid

Idag gick jag tidigare från skolan, hade ingen koncentration att vara kvar...jag tog ut Xerox på lunchrundan och sedan tog jag och Nova en långpromenad:) Vi gick ner till badhusparken och sedan strövade vi runt lite här och där...Nova njöt av solen som kikade fram då och då och av all lugn o ro;) skönt för henne med lite ensamtid...Xerox tar lite mer plats än Nova så därför är det jättebra att ta dom var försig ibland så att fokus enbart ligger på den ena! Sen när gumman slutar jobba ska vi ta ut Xerox och träna lite till utställningen och göra något personsök!:)


Vackra Nova


Hon hittade en rolig pinne:


/H

Nova & Xerox

Nu ska Helena iväg på skolan och jag ska snart till jobbet.
Ville bara lägga in det här kortet på Xerox vackra huvud och ansikte!
Här är han påväg upp på stolen.. när han inte får komma över på våran sida
av balkongen.. - jag är inte påväg upp på stolen, jag kollar på något.. jag LOVAR!
*visslar*... la la lala...


Och vips.. -luften är fri, luften ääär friiiii!.. jag får väl sitta här om jag vill?
jag är ju inte på eran sida..


Såhär trött på Xerox blir Nova ibland! (och jag förstår henne)


Nova myser i soffan med oss, ofta, alltid, jämt :)Framing Hanley- hear me/H

Idag...

Idag följde jag och Xerox med Jessica och hennes hundar till hennes pappas hus, där släppte vi dom på deras åker så de fick springa och busa lite! Xerox hade jätteroligt och var nog lite trött i bilen på väg hem;)
När jag kom hem tog jag ut Nova på en långpromenad i skogen! Var supermysigt :)
Men nu är jag helt slut och hundarna med....:)

Grodorna förra sommaren:)


/Helena

hyper

Jahaja. Nu är Helena i skolan.. suck!
Jag jobbar inte idag, men imorgon och sedan hela veckan + helgen.
Känns väl okej. Hade vela hunnit med att gå på barnkalas på söndag..
menmen, vad ska man göra?..
Idag har jag städat, kul va?
Annars har jag varit ut med hundarna.
När hjärtat kommer hem så ska vi träna till utställningen.
Måste öva på lite uppställning så att det känns bra!
Både jag och Helena är helt oerfarna med det här med utställning.
Vi har mycket att lära om man säger så.. hur visar man upp hunden på bästa sätt?
Hur ställer man upp honom, egentligen?
Hur långt bak med bakbenen ska han stå? hur mycket ska man höja huvudet på honom.
Ja, det är bara några frågor.
Men när vi var på inoff utställningen här i östersund så fick jag beröm när jag ställde honom
och visade honom, men jag vet inte vad jag gjorde bra.. alls..
Men det löser sig, när jag och Helena slår våra kloka huvuden ihop ;)

Xerox är hyper idag, Nova är trött.


Nova


Nu är det dags för lite mer städning!

/angelica

Nationella utställningen i Sundsvall!

Åh vilken härlig morgon det har varit!
Klev upp vid 07.15 (sovmorgon) och tog en härlig promenad med hundarna.
Körde även personsök och Xerox blir helt galen och sitter och bara tjuuuuter allt han kan!
Hoppar fram och tillbaka och vill iväg och söööka nuuuuuu! hihi! underbart!
Han är arbetsvillig utan någon nåd ;)
Nova sitter så fint på sidan om och bara väntar.
Henne har vi inte ens koppel på, hon stressar inte, hon är lugn.
Men hon bär ändå iväg i full kareta bara hon får komandot sök!
Idag var hon dock inte på G alls, hon var låg och letade kaninbajs istället!
Blir arg när dom äter äckel ute, ibland hinner man inte med att få det ur munnen heller :(

Vi ska anmäla oss till nationella utställningen i Sundsvall! jeehoo!
Lite konkurans! kul kul! :)
Sista anmälningsdag är den 20:e om man gör det över internet
så snart blir det av att skicka in en anmälan! :)
Svärfar Hasse kommer att vara så snäll att han skjutsar oss!
Är han inte otrolig?!
Skjutsa oss till Sundsvall! för en hundutställning!
Hur ska jag någonsin kunna flytta ifrån Östersund och dess underbara människor?!
Kommer att ta emot, kännas i hjärtat..
Men än är det ett tag kvar innan det blir flytt, dessutom så vet man ju inte hur det blir heller.
Vi kanske får för oss att stanna här.
Åh det är svårt!
Älskar ju denna natur också!


Xerox med pinne.. (såklart, vad annars)


Xerox med pinne och Nova strosar runt och leter..något..att äta..


vackra Nova och Xerox liggandes i bakgrunden


Fina Xerox


För någon dag sen fick vi besök av Helenas bror och Buffe.
Vet inte om ni kommer ihåg den hunden jag skrev om tidigare som skulle avlivas?
Jag ordnade ett hem till honom hos Helenas bror som gör ett KANON jobb med Buffe!
Vill ge Helenas bror en ros! en riktigt stor och vacker ros för allt jobb han lägger ner!
Och visst är han fin, lilla Buffe? :)

/Angelica


Pyssel

Gumman är på jobbet och jag sitter här och skriver inbjudningskort till min systers bröllop....och nu är jag snart färdig, bara ett kort kvar...det är roligt att pyssla men nu börjar jag få ont av allt skrivande så nu är jag glad att jag snart är klar!:) Imorgon ska jag och Jeanette (som också ska vara tärna) med syrran och titta på bröllopsklänningar!! ska bli roligt!:) Jag får passa på att titta om det finns någon fin som jag kan tänka mig såsmåningom;)


Lägger in en fin låt:


/Helena

Balkongbygge

I söndags fick vi den lysande idén att vi skulle sätta hönsnät för ena balkongen och inreda den till hundarna...
något som var jobbigare än vi trodde då nederdelen på balkongen är i betong;) men på något vis lyckades vi med spik och snören, ja! Ett riktigt fuskbygge men ett lyckat resultat!:)

Vi fick även nya utemöbler av mina föräldrar så har vi även börjat att få iordning våran balkong:) Tack snälla!:)
Det kommer bli så härligt att äta frukost där ute när det är morgonsol:) Dessutom har Angelica någonstans att ha askkoppen så att hon använder den!!!! Det har hon inte varit så duktig på i vinter... ;)

Vi har myskväll ikväll med vin och choklad....:) då vi är lediga imorgon båda två....
Vi hoppas på blå himmel och sol så vi får sitta och mysa ute på balkongen och ta en härlig vårpromenad med hundarna!

Lite kort från i söndags....

Xerox


Tant Nova


Xerox spanar innan nätet kommit på plats...


Xerox och jag


Phoebe var ute o spanadeXerox


Första vårtecknet i Östersund!:)


Man blir trött av bygge.....(Xerox)


/Helena & Angelica

en trevlig sak :)

Idag är Helena med sin syster Hanna och ordnar med inbjudningskort till Hannas och Urbans giftemål.
Jag är hemma och har städat. Antar att dom har det en aning roligare än vad jag har haft det idag.

Det enda som har varit kul idag var när jag var på gymmet, då signalerar en kille åt mig att ta av mig mina hörlurar, det gör jag och säger - ja?
Han frågar om jag tävlar i body building eller fitness eller något? att jag har en fin kropp och ser fruktansvärt stark ut.
jag börjar fnissa lite och säger att det gör jag inte, men jag har brottats tidigare..
Då frågade han vart jag kom ifrån, för nog hörde han att jag inte var härifrån.
Jag blev iallafall jätteglad och sträckte lite extra på mig :)

Idag körde jag ett hårdpass, körde biceps, lite triceps och sedan bröst.
Kändes hur bra som helst idag, jag kände mig stark!

Vad har jag gjort mer idag då? ingenting! jo städat som jag tidigare skrev och nu lagar jag mat.
Helena lär väl äta hos sin syster antar jag.. men gör extra utifall hon inte gör det..

Nu ska jag fortsätta med maten.
Kyckling och ris! mums!
Önskar bara att vi hade sallad hemma..

/Angelica

blandad kompott

Undrar om jag ska försöka mig på ett inlägg idag?
Kännde mig inte så motiverad till det, men ska försöka skapa något till er att läsa.
Jag har fått en vagel på ögat, sen känner jag mig sjuk.. lite iallafall.
Jag åkte på en bröstkorgslåsning utan dess like för någon vecka sedan, fick övningar att göra
av en sjukgymnast + att jag skulle äta alvedon/ipren en vecka, men det har inte hjälpt.
Jag vet att jag ska ringa igen, men jag tröttnar så hemskt på allt spring på den där hälsocentralen!
Jaja, hur som så trodde jag att det var slut på eländet.. men när jag satt i soffan här för 3 dagar sedan så
small det till i ryggen! Neeeeej! ryggskott! akut ryggskott!!! 4:e gången nu!
Trodde det var 3:e gången gillt det hette? nu hoppas jag på 4:e gången gillt!
Vad har hänt annars då?
Jo för 4dagarr fick Nova följa med mig dit jag brukar jobba, vi gick dit och hälsade på.
Vi solade och mådde gott i solen, fick mig även lite kaffe! :)
Sen gick jag och Xerox runt lillsjön, där träffade vi på 5-6 hundar, han skötte sig exemplariskt!
Inte ETT ENDA utfall! Jag blev mäkta stolt och tänkte att det vi gjort för att få bort som tagit skrud!
Men tji fick jag! Så fort vi var inne på området igen (där vi bor) så kom det tillbaka! BLAJ!
Det är bara att fortsätta öva! Ska ta honom idag också och ut och gå, möta andra hundar. Korrigera, berömma, korrigera och berömma.. Tills han förstår att man INTE gör sådana fula utfall som han gör!
Men jag tycker ändå att det blir bättre..
För i förgår när vi gick förbi en hund så började den hunden att skälla, Xerox gjorde samma tillbaka, jag blev arg och han slutade, sen direkt efter det mötet mötte vi en till hund och då började han nosa i backen!!! Annars brukar ahn bli så fixerad vid hunden vi möter! Så jag måste nog säga att han gör framsteg ändå :)
Man måste se det possitiva och det "lilla" att han nosar i backen vid möte av andra hundar (har hänt 2 gånger sista två dagarna) kan faktiskt vara början till något underbart! hoppas jag! :D

Annars är Nova skendräktig! inte kul! Hon är loj och sur.. mest hela tiden.. *skrattar*...
Hon var ju hos Helenas föräldrar när hon löpte! Hade det inte varit för dom så hade jag nog tagit livet av mig!
Fy fan vad Xerox vart jobbig! det är ju visseligen inte hans fel, men det var mer än vad både jag och Helena mäktade med! Så Nova fick vara hos Helenas föräldrar!! Det var guld värt! *phu*..
När hon kom hem var han iallafall lugn och då jäklar om han försökte ta sig upp i baken på henne, hon satte åt honom så att han flög.. det är bra det! Han ska veta vad han får göra och inte får göra!

Måste även hylla våran underbara uppfödare Inger!
Vilken kvinna det är!
Hon är snäll, besitter en jäkla kunskap om rasen (över 40års erfarenhet) och ger bra råd!
Jag vill lära allt jag kan!
Tack Inger för att du finns där för oss i vått och torrt!!!!!!
världens kram till dig!


Nu är det slutskrivet för idag!
Ska ner på arbetsförmedlingen nu!
cykla eller gå?

/Angelica

Nya bilder på hundarna!

Lite kort från idag....

XeroxNova/Helena & Angelica

Bullbak

Igår kväll hade jag massor av energi så det blev bullbak.... och jag skulle testa på att göra lika fina bullar som mamma gör...dock blev inte resultatet lika bra;) men övning ger färdighet;)
Jag hade oerhört roligt när jag ringde mamma gång på gång för att fråga hur tusan man skulle sno degen för att det skulle bli rätt....tillslut lyckades jag iaf....:) och hjärtat hjälpte också till, hon är så duktig:)


Bullarna:


Idag kommer Lina över och vi ska plugga lite...och försöka bestämma vad vi ska skriva C-uppsatsen om...:) och äta bullar;)

/Helena

Sök

Igår jobbade gumman så jag städade, bytte gardiner i sovrummet och köket...sen bakade jag bröd och lagade middag... när gumman kom hem var det toppenväder ute så då tog vi en långpromenad med hundarna i skogen och passade på att göra lite personsök med hundarna... de blir så ivriga och Xerox skriker för att han vill söka;)

Nu på morgonen innan Angelica skulle gå på jobbet så visade jag henne min inomhuslek som jag brukar göra med hundarna ibland... jag tar en stol och sätter i vardagsrummet, på den ställer jag en burk i plåt med morötter i, sen tar jag en petflaska med hål i med morötter och lite olika föremål....sen får en och en av hundarna komma in o söka...det låter busenkelt men det är lite trixigt;) När Nova har gjort och får vara i sovrummet skriker hon för att hon vill göra igen;) det är så roligt att hon tycker så mycket om det:)

Nu har gumman gått på jobbet och jag sitter och tar det lugnt innan jag ska dammsuga( ja idag igen, men det blir så mycket grus i det här vädret), sen ska jag tvätta..


Världens mysigaste hundar!!!!/ Helena

1,5år tillsammans.. men många fler ska det bli!

Idag firar jag och hjärtat 1,5år tillsammans, men det känns som så mycket längre!
Det känns som om vi känner varandra utan och innan, det känns som om vi har varit tillsammans hela livet och det känns bra! det känns underbart! Jag är så glad att jag funnit min andra hälft och idag kan jag inte förstå att jag har kunna leva utan Helena så länge, innan jag fann henne!

Du är underbar gumman och tack för att du står ut med mig!
Jag har aldrig älskat någon så mycket som jag älskar dig,
har aldrig känt mig så trygg, som jag gör tillsammans med dig!

Du läker mina sår med din godhet.
Du skrattar tillsammans med mig när det känns mörkt.
Du ler åt våra bekymmer och får dom att kännas små.
Du älskar mig som ingen annan tidigare har gjort!
Jag håller din hand när du har dert svårt.
Jag fnissar tillsammans med dig även om livet känns hårt.
Vi finns alltid tillsammas.
Vi älskar besinningslöst.
Vi är varandras motsatser men ändå varandras likheter.
Vi avspeglas i varandra.
Våran kärlek består av en själ i två kroppar...
Jag älskar dig Idag, Imorgon och Föralltid!
Idag var vi iväg på gymmet och körde igenom ben. skönt att ha det gjort.

Igår fick jag påskägg av gumman!
Jag fick även ett förra året, hon är väl för söt!
Jag älskar att få påskägg! ;)
Jag fick även en påskpresent som hon hade handlat..
Den var fin! Jag tycker om den, mycket!

Det är bokstäver i gips, stora. Vi ska inhandla en svart tavelhylla och ha den ovanför sängen
Med två stora tavlot på och på den ska även dessa bokstäver stå :)


Ikväll ska vi äta gott och efter maten blir det naturgodis och grönsaker att dippa! :)
Imorgon ska jag jobba och på kvällen blir det gymmet!

/Angelica

Begravning o bröllop

Igår var det begravning för min farmor... var jobbigt, men det var skönt att hjärtat följde med och pappa uppskattade det massor!! Tack gumman för att du är så underbar!!!
och tusen tack till Lina som tog ut hundarna undertiden...det var guld värt!
När vi kom hem var både jag och hjärtat helt slut så vi tog det bara lugnt och myste så mycket vi kunde:)

I sommar kommer det bli bröllop....min syster och Urban ska gifta sig! GRATTIS!!!
och jag kommer att få vara brudtärna!:)

Nu har jag tagit och städat här och väntar på att gumman ska komma hem efter att ha ätit lite påsktårta:)
Ha en trevlig påsk allihopa!

/H

RSS 2.0